afscheid

donderdag was het afscheidnemen van mijn tante Lolbroek. Lag allemaal wat gecompliceerd ,begrafenis in beslotenkring, geen kerktijd, alleen wetend waar haar man begraven is.

We gingen uit van ons gezond verstand , want wat bleek was dat er ook geen kerkdienst was. Bloemen mee nemen ? nee toch maar niet want je weet niet of het mag. Rond 14.30 uur kwam de zon een beetje door en dat was voor ons een teken dat ze nu weer samen was met haar ” Hendrik”. We zijn toen naar het kerkhof gegaan daar was men bijna klaar met haar gespreid bedje bedekt met veelal witte rozen. We hebben in ieder geval op een gepaste wijze afscheid kunnen nemen. Mooi kaarsje, waar ook zij dol op was tussen de bloemen gezet.

Nog even een kaarsje voor allen die ons dierbaar zijn ontstoken en dan maar weer richting huis.

Daar hadden we een onverwachte ontmoeting met de altijd zo lieve nichten . Na zo’n lange Time Out gaf dat een dubbel gevoel. Temeer omdat er nog een volgwagen in het vizier kwam. De uitnodiging om een broodje te komen nuttigen heb ik afgeslagen. Mooi weer spelers heb ik geen behoefte aan. Maar het schakel moment was zichtbaar voor de mij kenner. Dus gingen we op ons gemakkie naar het zuiden. Naar ons “NL-Stulpke” dnekend aan ” Maantje, Maantje kom toch bij Annieke ” Ja wij zien hem vanaf die plek ook regelmatig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *