Afbeelding 3Bogaars Maria Jacoba, geboren 18-1-1921 te Eindhoven oudste d.v. Johanna Hendrikus Bogaars & Johanna Maria Anna Kneepkens. miepie-uit-de-peel

Tante Miep & haar man Ome Toon waren een graag geziene gast in huize “D’n Boog”

Bijnaam van Tante Miep was “Miepie uit de Peel”. Remco was het eerste kleinkind in de Familie Bogaars en werd daardoor ook regelmatig verwend. Met kaartjes vanaf vakantie adressen. Later sloeg ze geen verjaardag over van ons gezin. Heb nog vele mooie handgeschreven brieven en kaarten van haar.

Als oudste van het gezin van 4 kinderen die hun moeder op zeer jonge leeftijd moesten missen ging ze later toch altijd de pittige gesprekken met haar zus Tiny aan. Miep was erg creatief en na haar werkzame leven als kostwinner ging ze ook schilderen etc.

Ome Toon, huisvader voor die tijd heel bijzonder, kwam elke donderdag naar Eindhoven. Samen met Tiny & buurvrouwen kregen ze broodbakles en in de rusttijden van het deeg werd er dan een pittig kaartje gelegd. Splitruiteren genaamd. Was toen er in. Je kon het tussen tijds laten liggen en aan de slag met het brooddeeg.1b.miep.IMG_0010

Waarschijnlijk is deze foto in Berlijn gemaakt. Tante Miep was daar voor langere tijd.

Later kwam Tante Miep regelmatig op bezoek ook toen haar zus ziek werd. Het laatste gelukkige verjaardagsfeest was op 6-8-1991. 5 dagen later stierf Remco. Waarschijnlijk is deze gezellige Familiekiek de laatste foto van Remco. Dat was voor allen een kei harde klap. Tante Miep heeft tijdens deze moeilijke jaren veel met haar Zus Tiny terug gekeken op hun leven. Als op de geschiedenis zich herhaalde. Vader Jan overleden door een slagaderlijke bloeding van een scherf 18-8-1944. Remco door een slagaderlijke bloeding van een glas scherf tijdens een barbeque.

1.tiny-jarig.1991
6-8-1991, op de achterplaats van het ouderlijk huis samen met Remco

Januari 1999,

Jij kwam ca 10 dagen voor je verjaardag bij Tiny op bezoek. Mooie gesprekken leuk de zussen samen te zien. Toen jij naar huis wilde gaan moest ik even naar boven je verjaardags kado pakken (Die lagen er altijd op voorraad). Je zei toen ik ben pas de 18e jarig. Tiny zei dat weet ik ook wel maar dan ben ik er waarschijnlijk niet meer. Oeps wat is dat nou weer. Neem nou maar mee en ik wens je vast een fijne jaardag toe. Tante Miep snapte er niks van en ging met kado op weg naar Deurne. 14 januari ging het slechter met Tiny en Dimphy ging je ophalen. Maar toen jullie aankwamen was Tiny net overleden. Haar jongste zus Anny uit Bemmel heeft nog afscheid van haar kunnen nemen. De begrafenis hebben we daarom een dag later als uw jaardag laten plaats vinden. Wat een bijzondere gaven hebben de Bogaars-jes. Ik ken er vele en zie ze nog steeds terug komen in hun nazaten. Wonderlijk?

In gedachten altijd bij ons.

Liefs je oudste Bogaars nichtje Annemieke, Zo bent u mij altijd blijven noemen ook al veranderde ik dat in 1968 naar Mieke

 

hughs-hartje. 7

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *