Taphorn J.M.P

Handmade Hindeloper stijl wieg door Joop geschilderd in 1948 voor zijn 1 ste kind. Compleet met luierbak.naaidoos en hobbelpaard.

IMG_3526

Joop kon zich erg focussen op zijn liefhebberijen en dan van alles veel. helaas ben ik er pas kort achter gekomen dat hij in die tijd waarschijnlijk een labeltje had gekregen van …….. i.p.v een aparte. Geeft niks maar nu is e.e.a. voor mij duidelijker in beeld gekomen. Ik hield er al rekening mee dat dat zo was. Het heeft in ieder geval heel wat rare sporen voor mij over mijn weg getrokken. Jammer een echt vader figuur is nooit aan de orde geweest. Ook voor mijn moeder was het erg moeilijk en toch heeft hij van haar de kans gekregen zich verder te ontplooien. Petje af. Zijn karakter heeft er mede voor gezorgd dat hij na de geboorte van zijn jongste kleinkind maar 1 keer op bezoek is geweest. Daarna moest hij een keuze maken van zijn nieuwe levensgezel. Of zijn relatie of zijn kleinkinderen. Samen hadden ze een fijne hobby en trokken er vaak samen op uit. Het was hem echt gegund maar geen contact met je kleinkinderen kon er bij mij nooit in. Zijn oudste kleinkind Remco deel naar hem vernoemd was zijn trots. Kreeg altijd van alles terwijl nr 2 het nakijken had. Dat deed me veel pijn en was niet bespreekbaar, helaas. Hij heeft denk ik nooit geweten hoe mooi het is om kleinkinderen te hebben. Ik ben nu zelf oma en kan me een leven zonder kleinkinderen niet voorstellen. Ook al zie ik ze door de afstand niet vaak als ik zou willen.

Vandaag is zijn geboorte dag en sta ik er toch wel even bij stil. Al blijft het moeilijk en heb ik nooit afscheid van hem kunnen nemen op mijn manier. Dat omdat er familieleden zijn die me dat weerhouden. Ik weet nog steeds niet waar zijn as is uitgestrooid. Alle monden zijn stevig op slot want het zou mij niks aangaan. Wie bepaald dat , Wie het weet mag het zeggen. Mijn herinneringen aan hem blijven in mijn gedachten maar af en toe gaat er een stukje van de ritssluiting open.
album-j.tap.IMG_0033

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.