Gestelsestraat 67, Eindhoven

Het gezin Taphorn-Diekmann kwam vanaf Amsterdam eerst in Eindhoven a/d Helmerslaan 32 te wonen en vandaar uit naar de Gestelsestraat 67.

Taphorn-Diekmann

Taphorn-Diekmann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn overgrootmoeder heeft daar tot haar vertrek naar de Sonseweg, kleine bejaarden woning , met veel plezier gewoond. Haar kleinkinderen hebben er heel wat keren mogen logeren en een enkel Familieleden woonde bij haar in op de 1ste verdieping. Was een zelfstandige woonruimte. Een liefde volle vrouw die veel te jong weduwe werd en haar kinderen alle kansen gaf voor een mooi leven.

Gezin T-Diekmann (1)a

Het huis was erg groot na dat alle kinderen hun eigen gezin hadden. Met liefde verzorgde ze haar tuin en bezocht ze de plaatselijke winkeliers voor zo lang ze kon. Als het huis kon babbelen dan kwamen er vele mooie herinneringsboeken te voorschijn.

taphorn-diekmann.2

keuken ca 30er jaren.

Mogelijk wil je je eigen verhaal aan dit huis toevoegen e/o mijn overgrootouders.

Reactie: van een oud-buurmeisje. 11-09-2016., Wat leuk, precies zoals ik me haar herinner. Iedere dag kwam ze met haar wandelstok voorbij op weg naar de kerk. Even later hobbelde ook Mevrouw Beelen (buurvrouw) achter haar aan. Vreemd te bedenken dat wij onderhand dezelfde leeftijd naderen. ( Hartelijk Dank Janny)

Reactie: In de 60er jaren hebben wij bij haar boven gewoond toen we net getrouwd waren. Was een lieve vrouw. Ook haar dochter met man en kinderen hebben er tijdelijk ingewoond als ook een zoon van haar dochter. 1ste woning bij hun huwelijk.

1a.Roots.oma-taphorn-diekmann.IMG_0044 copy

1973, Ikke + GG. Taphorn-Diekmann. 1ste ontmoeting. Op bezoek in de Heilige Geeststraat

gestelsestraat