Houtfabriek

Taphorn in Essen Oldenburg, foto’s gemaakt in 2001. Donateur ®© Leo Hammerer-2001

Posted in Bedrijven, Roots, Taphorn-Roots, Taphorn. Houtfabriek

1991-2018

Posted in 2018, Anno

Ferdie Gosselink

Volop vis, maar weinig leden meer bij Eindhovense vereniging Vivarium

EINDHOVEN – Aquariumvereniging Vivarium hengelt naar aanwas. Want een van de oudste Eindhovense verenigingen – 90 jaar! – telt anno 2017 nog maar iets meer dan 20 leden.(Jesper de Vaan 19-10-17, 11:14)Bron Eindhovens Dagblad.

Een florerende club waren ze. Met in hun hoogtijdagen bijna 200 leden, talloze exposities waar ze hun mooiste aquaria tentoonstelden, lezingen en Frits Philips junior als erelid. Maar voor iedere 10 leden die stoppen, komen er misschien een of twee terug. “En met steeds minder contributie wordt het lastig om een goede spreker te betalen”, vertelt voorzitter Ferdie Gosselink. Ook huist de Eindhovense vereniging tegenwoordig in Best. “Vanwege de goedkope ruimte.”

Heeft het aquarium zijn langste tijd gehad in de woonkamers? Dat denken de mannen van Vivarium niet. Het aantal is zeker niet afgenomen. “Alleen het aantal mensen dat nog in het verenigingsleven actief is wel”, zegt Dennis Louwers. Vooral de nieuwe generatie zoekt liever aansluiting bij Facebookgroepen of forums, of denkt het alleen af te kunnen, met hulp van Google. “Terwijl er best veel bij komt kijken.”

Bij Vivarium wisselen ze de tips liever in het echt uit. Over welke bak de beste is of welke vissen samengaan. Sommige soorten eten elkaar zonder pardon op, of hebben een duidelijke voorkeur voor het wateroppervlak of de bodem.
Sociale contacten

Ook organiseren ze uitjes naar dierenwinkels, lezingen en houden ze kwaliteitsmetingen. Want je water op de juiste waardes – ph en zuurstof – houden, is misschien wel de grootste uitdaging aan het aquarium. “Het leukst zijn de sociale contacten”, zegt Louwers. Met mensen die net zo bevlogen zijn over hetzelfde. Die ook vuistdikke boeken doorploegen en dierenzaken afspeuren voor het juiste plantje om een biotoop volledig zoals in Borneo na te bootsen. “Het is meer dan een bak met vissen, het is een compleet natuurgebied op de vierkante meter.”

Om hun 100-jarig bestaan te halen, zijn de leden van Vivarium naarstig op zoek naar vers bloed.

Posted in 2017, Anno, Gosselink-Roots, Roots

1973

14 oktober 1973 – 12 augustus 1991

Posted in 1973-1991, Anno, Mijn Roots Tagged

Pasfoto van..

 

Diekmann 1887-1979

 

 

Posted in Mijn Roots, Pasfoto van..., Roots

Niermann – Schade

thumbnail of kroniek.nr3.2016.niermann-schade

Posted in 2016, Kroniek

Carnaval

Posted in 1960-1970, Anno

Bogaars Johannes Hendrikus

Continue reading

2017

Wij wensen allen een goed & gezond 2017 toe. Wij hopen dat onze Roots weer gaan groeien en er meer puzzelstukjes aan elkaar komen.

Posted in 2017 Tagged

jaardag Oma Bogaars

hartjes-dag.2

6 augustus 1925 – 14-januari 1999

Oma Bogaars en Remco waren 2 handen op een buik, het verdriet van Remco’s overlijden heeft ze nooit kunnen verwerken. Ze wilde eigenlijk alleen nog maar naar Remco toe.

Vandaag herdenken we haar en hopen dat ze samen met haar geliefden vieren.

Posted in 2016, Anno, Bogaars-Roots, Mijn Roots, Tiny d'n Boog