Thuis

Kerstmis thuis. De voorbereidingen waren altijd al in gang meteen na Sinterklaas. Mama was erg actief op de diverse scholen en sportclubs t.b.v. Kerstmarkten en vieringen. Thuis hadden we een “familie Kerstboom” middel groot. Stond op een tafeltje zodat het kat vriendelijk was. Onderin kerstballen die leuk waren voor de hond & katten en niet konden sneuvelen. Een deel van de kerstballen kwamen uit mama’s kerstspullen van toen ze in de verpleging op kamer zat. We hadden 2 soorten kerstverlichting en een kleine kerststal in de kamer. In de keuken een “kinder-kerstboompje” . Lekker met eigen maaksels en veel eetbaars, wat ook regelmatig aangevuld werd. Tussen Kerst & Nieuwjaar was mama actief met oliebollen bakken bij de scouting van Ralph. Later gingen we dat in eigen beheer doen en was de netto opbrengst een extra zakgeldje. Na verloop van tijd had ieder zijn eigen vaste klantenkring. We maakten 3 soorten. 

Kerstdagen.
Kerstavond naar de nachtmis, toen we kleiner waren naar de kindermis, waar ook vaak klasgenootjes waren. Later werd het later. Daarna lekker eten en als traditie, nu nog bij mama, beschuit met muisjes, lekkere (worsten-)broodjes en ieder zijn eigen uitgezocht beleg. Voor papa een kerststol en voor ons krentenbrood, was veel lekkerder.

1ste Kerstdag, ’s Morgens na het ontbijt even naar de dieren van het wintercircus gaan kijken en dan doorlopen naar  Oma & Opa Arie  om te gaan dineren maar vooraf kijken naar het circus op tv.

2e Kerstdag, na het ontbijt op visite bij Oma & Opa Nuenen. ’s Avonds thuis dineren. Keuze van het menu werd mede door jullie bepaald. Later werd het fondue en nog later gourmet.

3e Kerstdag had papa meestal ook vrij en gingen we vele jaren  naar het wintercircus in de Eindhovense Stadsschouwburg. Daarna was het kladjes dag en frietjes met een gezelschapspel als toetje.

 

Comments are closed.