Eurostrand

Ik weet niet hoe het zo gekomen is dat we met grote regelmaat proefkampeerders waren op diverse Camping rondom Eindhoven. Was niet erg dat was vrijheid de hele zomer schoolvakantie hadden we overdag vrij bal. Meerdere gezinnen veelal uit het Centrum & de Bergen vonden daar hun plek. 

In dit stuk bos moesten we zelf maar kijken waar onze tent het beste kon staan. De grond zorgde voor erg zwarte voeten en af en toe gingen we naar de bewoonde wereld(lol). We moesten dan wel even naar het badhuis om te weken. Dat waren nog eens tijden. Dan waren we weer fris om mee naar een jaardag te gaan, vooral in augustus waar velen jarig waren in onze familie.


Elke dag voor dat mijn vader met zijn fiets naar zijn werk in Eindhoven ( 13 km) reed moest er water gehaald worden voor de dag. Hij ging dan met zijn fiets bepakt met fietstassen naar de watertap welke helemaal vooraan bij de ingang was. Vulde water in stevige Philips plastic zakken deze werden goed dicht gebonden en in de fietstassen gezet. Vervolgens hadden we een stukje grond vrij gemaakt van dennennaalden. Dat was onze taak. Daar kwam een pakdeken op te liggen en daarop de waterzakken. Dat was oppassen geblazen dat er geen lekkages  opdoken. Als je dan nu kijkt wat er uit voort gekomen is.


Het begon op enig moment meer zwemmers aan te trekken. Wij waren erg actief in het water.Er kwamen ook meer elementen, glijbaantje in het water en werden er stukken afgezet met hekken. Dat voor de veiligheid omdat daar achter weer veel drijfzand zat. Mitzi en ik hebben er wel eens in vast gezeten. Het was immers ook onze was gelegenheid en dan liep je ’s avonds wel eens te ver in het water.

’s middags kwam ons moeder naar ons toe en af en toe kwam er ook een artieste mee. Moeders met de Berini en de artiest met een gehuurde fiets van het station. Laat op de middag gingen ze weer naar huis. Mijn moeder ging dan koken voor haar gasten en Joop kwam later met ons eten. Dat zijn tijden waar ik nog regelmatig aan terug denk.