Grondleggers van V&D

ovd_2015_02_17_foto_4a.jpg(mediaclass-article-depiction-width.2d0bc720e72f7d03ca65aa44863c5e34306fed2d)

Plaquette ter ere van W. Vroom en A.C.R. Dreesmann – Oswald Wenckebach, Plaquette ter ere van W. Vroom en A.C.R. Dreesmann, t.g.v. het 50-jarig bestaan van N.V. Vroom en Dreesmann, 1937

 

Beide heren zijn de grondleggers van het Warenhuis Vroom & Dreesmann, voorheen ook o.a. onder de naam ” de Zon” bekend.

 

Lines-Black-Grey

 

Er waren eens 3 zussen,

waarvan er een met mijn GG-Grootvader  TAphorn was gehuwd.
Afbeelding 4

Posted in Warenhuis V&D

1ste album

Posted in ---bank

Dagen van de week

Maandag – wasdag

Dinsdag – Marktdag

Woensdag – gehaktdag

Donderdag -……….

Vrijdag – visdag  

 

 

 

 

Posted in ABC

vouwblaadjes spel

Stappenplan

hoe heet dit spel ook al weer ?

Posted in ABC, schoolbank, sport & spel, z11-doen

Pasen

Even terug in de tijd van tradities. Denkend aan Pasen. Met Palmpasen maakten we eenPalmpasen stok. Het haantjes broodje bakten we zelf . Op Palmzondag gingen we met de versierde stok naar de kerk. Daar kregen we een palmtak welke we aan de stok vast maakten. Dit takje ging na het nuttigen van al het lekkers achter het kruisje wat in de woonkamer hing.

Op Goede vrijdag gingen we met de hele klas om 15 uur naar de kerk. Daarna hadden we Paasvakantie. En mochten we alvast iets uit onze vasten trommel halen.

Deze traditie zwakte af toen we ons eigen gezin hadden. Het haantje werd vervangen door een Paashaas broodje met een ei op zijn buik, We gingen nog wel op Goede Vrijdag naar de kerk mee als begeleider van de klas.

Paas zaterdag , ja daar keken we naar uit. Om 12 .oo uur was het allemaal verzamelen bij Oma . De hele Familie was dan van de partij. Ieder kreeg een leeg mandje en mocht in de mini-tuin rond gaan snuffelen . De Paashaas was nl op bezoek geweest.

Van de week had iemand het over of het schaaltje gevuld met chocolade eitjes de Pasen wel haalde. Toen schoot me te binnen dat ik deze traditie mis. Ik heb deze lijn niet voor kunnen zetten met mijn kinderen.

Wel ben ik eens op uitnodiging naar de Poolse viering op paaszaterdag in Eindhoven geweest. Wat een mooi gebaar. Iedereen komt van heinde en verre met een versierd paasmandje met lekkernijen. Afgedekt met een mooi geborduurd kleedje. Deze mandjes worden op het altaar neer gezet en tijdens de Poolse dienst gewijd. Daarna is het weer ophalen van de mandjes en een gezamenlijk koffie drinken en delen uit het mandje. Het geheel maakte nogal een indruk bij mij. Hoop dat die traditie gehandhaafd blijft. Tradities verliezen we vaak te snel.

Pools Paasfeest

Posted in ---bank, ABC, Traditie, verhalen

Herinner je je deze nog?

  Effenaar OOIT  

Posted in verhalen

Hartedief

Bron: klik

Posted in ABC

Welkom

bij ….banken.

Ik denk dan bijvoorbeeld aan : Verhalen-bank, School-bank, Beeld-bank en ……

Er kunnen verrassende links te voorschijn komen om u op een idee te brengen. Wat deden wij vroeger bijv in onze koude winters met weinig of geen luxe?

Posted in ---bank, schoolbank, venster, verhalen