Het leven van Tiny

Tiny Bogaars geboren als 3e dochter van Anna & Jan Bogaars-Kneepkens.

Trotse moeder en oma van 3 kleinkinderen. Geboren in “de Bergen” te Eindhoven op 6 augustus 1925 met sterrenbeeld leeuw. Welke veel in onze familie voorkomt. Kortom augustus de feestmaand van het jaar.


Tiny op d’n “Plaats” 1941, samen met haar hond ” Trippie” De achterplaats was toen bank breed. Heb ik later ook heel wat gespeeld. Mooie herinneringen aan mijn “Ukken” tijd.Ik vind dit overigens wel een mooie foto van haar. Toen ze nog een onbezorgde tiener was.In 1947 huwde ze met Joop Taphorn. Eigenlijk was ze dol verliefd op Ben Taphorn evenals haar harts vriendin Jo Brinkmann, of te wel D’n Boog & D’n Brink. Vandaar dat haar Pension D’n Boog werd genoemd. En deze naam werd voortgezet toen haar dochter de zaak overnam.

Oma Taphorn zei tegen haar dat haar liefste zoon binnenkort uit Duitsland terug kwam van de oorlog en die beter voor haar was. Ik weet niet of dat zo’n goed advies was. gelukkig was ze erg zelfstandig. Joop zei altijd als het mij goed gaat gaat het geen mens slecht. De vader kind relatie heb ik nooit mogen onder vinden. Tiny was ruimdenkend en creatief van geest met altijd een open deur, oog & oor. Horen zien en zwijgen moziëk in de gang is daar getuigen van.

Helaas is ze na het overlijden van haar oudste kleinkind ziek geworden van verdriet  8 jaar later is ze overleden. Later bleek dat ze zelf ooit een zoontje heeft verloren. Hetgeen niet bij mij als dochter ooit bekend is gemaakt. Een speciaal beeld in de kamer, nog steeds, is er getuige van. Toeval bestaat niet dat haar grafsteen de zelfde kleur heeft als het beeld. Ik mis haar nog elke dag en ben blij dat ik in haar en mijn geboorte huis woon. Het huis waar ik elke dag van mijn leven was en ben geweest.

Comments are closed.