Neefje

Op deze bijzondere dag is je broertje papa geworden van een flinke zoon.

Posted in 2021, Anno

1991-2020

Vandaag 11 augustus staan we weer stil bij de dag dat je ons 29 jaar geleden hebt verlaten. Je nam afscheid om een week met je vrienden te gaan kamperen in Lith. 1ste keer alleen met vrienden na het behalen van je diploma en een vaste werkplek contract in je hand. Had je dit wel verdiend. Van te voren nog snel even een bakkie doen bij Opa & Oma. Opa Arie was immers jarig. Vandaar uit afscheid genomen en heerlijk het avontuur in gaan.

Jullie maakten het meteen gezellig met een BBQ en zoals jullie wel eens gezien hadden bij kano-kampen en kampvuur de lege flessen op het vuur en vervormen. Voor jou werd dit fataal. De als sprong omdat jullie de kurk er in hadden gestopt en je kwam door dit noodlottig ongeval , slagaderlijke bloeding om het leven. Het was een klap voor iedereen. Niet allen voor ons gezin maar ook voor je vrienden. Gelukkig hebben we af en toe contact met elkaar waar heel bijzonder is en mij goed doet. Ik mis je nog elke dag je was een jongen die maar een half woord nodig had. Van veel dingen op de hoogte was en dat ook voor je hield. Je was mijn steun in moeilijke tijden. Hoop dat je Opa Arie’s jaardag vandaag een beetje gezellig maakt. Het is een te warme dag om mooie bloemen te brengen maar ik kom toch naar je graf. Liefs Mama

Posted in 2020, Anno

Houtfabriek

Taphorn in Essen Oldenburg, foto’s gemaakt in 2001. Donateur ®© Leo Hammerer-2001

Posted in Bedrijven, Roots, Taphorn-Roots, Taphorn. Houtfabriek

1991-2018

Posted in 2018, Anno

Ferdie Gosselink

Volop vis, maar weinig leden meer bij Eindhovense vereniging Vivarium

EINDHOVEN – Aquariumvereniging Vivarium hengelt naar aanwas. Want een van de oudste Eindhovense verenigingen – 90 jaar! – telt anno 2017 nog maar iets meer dan 20 leden.(Jesper de Vaan 19-10-17, 11:14)Bron Eindhovens Dagblad.

Een florerende club waren ze. Met in hun hoogtijdagen bijna 200 leden, talloze exposities waar ze hun mooiste aquaria tentoonstelden, lezingen en Frits Philips junior als erelid. Maar voor iedere 10 leden die stoppen, komen er misschien een of twee terug. “En met steeds minder contributie wordt het lastig om een goede spreker te betalen”, vertelt voorzitter Ferdie Gosselink. Ook huist de Eindhovense vereniging tegenwoordig in Best. “Vanwege de goedkope ruimte.”

Heeft het aquarium zijn langste tijd gehad in de woonkamers? Dat denken de mannen van Vivarium niet. Het aantal is zeker niet afgenomen. “Alleen het aantal mensen dat nog in het verenigingsleven actief is wel”, zegt Dennis Louwers. Vooral de nieuwe generatie zoekt liever aansluiting bij Facebookgroepen of forums, of denkt het alleen af te kunnen, met hulp van Google. “Terwijl er best veel bij komt kijken.”

Bij Vivarium wisselen ze de tips liever in het echt uit. Over welke bak de beste is of welke vissen samengaan. Sommige soorten eten elkaar zonder pardon op, of hebben een duidelijke voorkeur voor het wateroppervlak of de bodem.
Sociale contacten

Ook organiseren ze uitjes naar dierenwinkels, lezingen en houden ze kwaliteitsmetingen. Want je water op de juiste waardes – ph en zuurstof – houden, is misschien wel de grootste uitdaging aan het aquarium. “Het leukst zijn de sociale contacten”, zegt Louwers. Met mensen die net zo bevlogen zijn over hetzelfde. Die ook vuistdikke boeken doorploegen en dierenzaken afspeuren voor het juiste plantje om een biotoop volledig zoals in Borneo na te bootsen. “Het is meer dan een bak met vissen, het is een compleet natuurgebied op de vierkante meter.”

Om hun 100-jarig bestaan te halen, zijn de leden van Vivarium naarstig op zoek naar vers bloed.

Posted in 2017, Anno, Gosselink-Roots, Roots

1973

14 oktober 1973 – 12 augustus 1991

Posted in 1973-1991, Anno, Mijn Roots Tagged

Pasfoto van..

 

Diekmann 1887-1979

 

 

Posted in Mijn Roots, Pasfoto van..., Roots

Niermann – Schade

thumbnail of kroniek.nr3.2016.niermann-schade

Posted in 2016, Kroniek

Carnaval

Posted in 1960-1970, Anno

Bogaars Johannes Hendrikus

Continue reading