Puzzels

Zoals altijd heerlijk blijven zoeken in archieven en kranten berichten. Daar kan je heel wat info en levenslopen ontdekken.

De laatste ontdekking die ik deed op 02-02-2020 was erg bijzonder. Hoeveel beroepen kan een mens uitvoeren.

Het verhaal dat overgrootvader al kon stoppen met zijn werkzame leven en dat vaak met een korreltje zout werd genomen, kan best wel eens kloppen.

Gezien de diverse krantenberichten was hij een hard werkende man die zich opgewerkt heeft van timmerman naar aannemer al dan niet in compagnonschap. Zo kwam ik aanbestedingen tegen op zijn naam, zoals bjv kerken & scholen als ook woonhuizen. O.a. een school in Eindhoven, Julianastraat, kerk in ’s Gravenhage etc. Tevens bouwde hij woonhuizen waarin hij dan zelf tijdelijk woonde en daarna de hele rij verkocht samen met zijn compagnon.


Bron: studiezaal Nijmegen

In een notariële akte van  17 januari 1918 staat zijn beroep als timmerman doorgehaald en werd/was hij Directeur der Naamloze Vennootschap.  Later uit advertenties zal blijken dat hij een Consumenten-Hal opende te Nijmegen a/d Ziekenstraat. Hij kocht per container in zoals bij aardappelen, vischinkoop . Deze advertenties zijn in een album geplaatst.

Comments are closed.