Taphorn Joop

Taphorn. Joop z.v. Taphorn-Diekmann

Taphorn. Joop z.v. Taphorn-Diekmann, Alias Graphorn

Hij was tewerkgesteld in Leipzig bij terug keer leerde hij Tiny Bogaars kennen die bevriend was met Ben Taphorn & Jo Brinkman. Joop zijn moeder zei tegen Tiny dat haar beste binnenkort thuis kwam en wellicht dat zij elkaar wel zouden liggen. Tiny was tot over haar oren verliefd op Jack Loudon,Schotse militair, en haar vriendin Jo Brinkman op Ben Taphorn. Gecompliceerd moet het toen al geweest zijn. Tiny wilde niet mee naar Schotland en zo gebeurde het dat Jack & Jo huwden en vertrokken naar Schotland. Tiny huwde Joop en hun huwelijksreis ging naar Schotland op uitnodiging en garantstelling van Jack Loudon. Tiny en Jack bleven een speciale band houden. De kinderen van Jo & Jack hadden een hechte band met Tiny. Na het overlijden van Jack& Jo  & Tiny zijn de contacten met ons als kinderen hecht gebleven. (d.v. Tiny & Joop).
gen.lijn.taphorn-bogaars.7

Joop was goed bevriend met Arie van der Klooster en deze werd onze “Huisvriend”. Er werd met beide gezinnen vakanties ondernomen o.a. naar Renesse. Arie nam ons als kind altijd mee strandjutten en mosselen plukken.

In 1974 gingen Tiny & Joop scheiden. Joop wilde wel als kamerbewoner/pensiongast blijven wonen. Dat werd het niet door bemiddeling van Tiny met de huisarts is er een mooie woning gevonden. Welke door Tiny & Arie volledig werd ingericht naar de wensen van Joop. Heel bijzonder vooral in die tijd.

In die periode waren jullie als kleinkinderen meer dan welkom. Joop was er trots dat Remco zijn naam in zijn doopnamen had. Toen Joop een relatie met Joke kreeg en verhuisde hij naar een flat waar Joke ook woonde veranderde er erg veel. Remco kreeg altijd grote kadootjes meegebracht van buitenlandse foto/wandelvakanties, zijn inmiddels geboren broertje viel buiten de boot. Dat heb ik een keer (als moeder) naar voren gebracht. Hetgeen er voor zorgde dat het contact minder werd.

Toen jullie zusje in aantocht was en we door omstandigheden niet naar Joke haar verjaardag konden gaan ging het helemaal mis. Joop moest van Joke helaas de keuze maken of zijn kleinkinderen of haar. De laatste keer dat we elkaar gezien hebben was tijdens het kraambed van je/jullie zusje. Daarna werd het stil tot op het sterfbed van Joop. Ik werd gebeld om naar het ziekenhuis te komen dat zou hem verlichting geven. Heb ik gedaan en een paar dagen later overleed hij in het ziekenhuis.

meer:

 

Bekende uitspraak was : Als het mij goed gaat, gaat het geen mens slecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.