
ouders van Tiny Bogaars. Bogaars-Kneepkens
Bron: schrijfsel van mijn moeder:
Na het overlijden van haar moeder in 1928 stond vader Jan er gelukkig niet alleen voor. Zijn zussen stonden meteen klaar met een oplossing t.w. dat Jan een weekend vader werd. De Kinderen gingen bij verschillende zussen wonen/logeren. Tiny was toen 3 jaar en ging naar haar Tante Jetje & Ome Tinus, die in Woensel woonde en eerder een dochter hadden verloren. Ze hadden een zoon en daarmee heeft Tiny altijd goed contact, een beetje oudere haar broer.De 2 oudste zussen bleven dicht bij huis, St. Catharinastraat. In de weekenden kwamen de meiskes lekker naar hun vader. Tiny moest dan extra schakelen omdat ze dan ineens weer een ” Stadse” moest zijn. Valt te lezen in haar boek
Tiny was een bijzondere vrouw erg creatief en vindingrijk. Stond altijd voor iedereen klaar en altijd open huis. Haar ogen keken dwars door je heen en je haalde het in je hoofd haar om de tuin te leiden.
In 1944, Tiny was toen 19 jaar, overleed door een noodlottig ongeval op Welschap haar vader (oorlogsslachtoffer) Jan was inmiddels gehuwd met Dina Baken en Tiny kon goed met haar overweg. Tiny heeft de boekbinderij van haar vader meteen doorgezet en overgenomen. Zodat het werk wat er voor de klanten in huis lag af te werken. Tiny hielp haar vader al eerder vanaf het huwelijk met Dina woonde ze weer in het ouderlijk huis. Ook na het huwelijk met Joop bleef ze boeken binden voor bijzondere Eindhovenaren. Joop had niet zoveel zin om mee te helpen in de boekbinderij en werd door Coba Bogaars, zus van Jan, aan een baan bij Philips geholpen. Joop was van huis uit huisschilder en werd bij Philips Optisch glasslijper.
Tiny vond het te stil worden in huis en begon met wat later ” Pension D’n Boog ” werd. Haar prof- boekbinderij werd alleen nog ingezet voor speciale vrienden. De gereedschappen van toen zijn bewaard gebleven. Trots op mijn moeder en wat was ze een trotse oma.